Groene currypasta is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt in soepen, curries, wokgerechten en marinades.
Ingrediënten
Groene chilli 30%, sjalotten, citroengras, zout, knoflook, laos, kaffirlimoenschil, komijnpoeder, korianderzaad, koenijt.
Recept: (voor 2-3 personen)
	- Roer 2 kopjes (400 ml) kokosmelk met 4 eetlepels (60 g) of plantaardige olie gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg 2 ½ eetlepels (50 g) of groene currypasta toe en blijf gedurende 2 minuten bij elkaar roeren. Er komt een dunne laag olie bovenop.
- Voeg ¾ kopje (200 g) of je favoriete vlees (vis of kip) en 1 ½ kopjes (120 g) of goed gesneden aubergines toe.
- Voeg ½ eetlepel (7 g) of vissaus en 1 2/3 eetlepel (33 g) of palmsuiker toe.
- Giet ½ kopje (110 ml) of water (kokend gedurende 10 minuten).
- Doe wat basilicumblaadjes, verse chilis en kaffir limoenblaadjes.
 
	Voedingswaarde
	
		
			| Per | 100g | 
		
			| Energie | 586 KJ | 
		
			| Vetten | 6.3 g | 
		
			| waarvan verzadigd | 1.0 g | 
		
			| trans vet |  | 
		
			| Koolhydraten | 16 g | 
		
			| waarvan suiker | 7.1 g | 
		
			| vezel | 3.3 g | 
		
			| Eiwitten | 3.2 g | 
		
			| Zout | 16.1 g |