THAI GLUTINOUS RICE 1KG

THAI GLUTINOUS RICE 1KG
THAI GLUTINOUS RICE 1KG
(KAIJAE RICE) THAI'S KLEEF RIJST 1KG

Artikelnummer

BC1074

€ 2,98
Prijs per stuk
Dit product is online tijdelijk niet op voorraad.
 

Kleefrijst is een rijstsoort die van nature veel zetmeel bevat zodat deze na het koken lekker aan elkaar blijft plakken. Zusje van de Japanse sushi-, de Spaanse paella- en de Italiaanse risotto- rijstsoorten. De meeste kleefrijstsoorten zijn rondkorrelig. Ze nemen minder water op dan gewone rijst. Kleefrijst is een soort rijst die voornamelijk in Zuidoost- en Oost-Azië en de noordoostelijke regio's van Zuid-Azië wordt geteeld, die ondoorzichtige granen heeft, een zeer laag amylosegehalte en vooral kleverig is wanneer het wordt gekookt.

Hoe te gebruiken?
Volgens de gebruiksaanwijzing neem je 1 kopje (droge) rijst per persoon, spoelt het af onder de kraan in een zeef, doet het in een rijstkoker of pan met dikke bodem en voegt 3/4 kopje water en wat zout toe. Laat dat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen tot er putjes in vallen, zet het dan zacht en laat het nog 5 a 10 minuten garen. Als het goed is is al het water nu opgenomen. Zet het vuur uit en laat nog 5 minuten staan. Heel gewoon, hetzelfde als jasmijn- of basmati rijst, alleen met minder water. Maar let op, verschillende recepten geven verschillende bereidingswijzen. Soms afhankelijk van wat er daarna nog mee gebeurt. Zo kun je kleefrijst ook stomen. Zet de rijst dan eerst een nacht in de week en stoom het daarna 30-40 minuten, in een theedoek/kaasdoek boven een laagje kokend water in een stoompan gaar. Of op zijn Indisch: 500 gram kleefrijst, wassen en slechts 15 minuten laten weken. Dan met 750 ml water (en een klont santen) opzetten en 20 minuten zachtjes laten koken. Draai dan het vuur uit en zet afgesloten nog 20 minuten weg om na te garen. 
 

Inhoud en gewicht

1 kg

Ingrediënten

100% Glutinous Rice.